Ο Ερντογάν “ταϊζει” με βόμβες τους πολίτες του! Πάνω από 2 εκ. ευρώ το κόστος κάθε βομβαρδισμού στη Συρία

Το καθεστώς Ερντογάν, γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι η οικονομία. Γνωρίζει επίσης ότι τα περιθώρια διορθωτικών κινήσεων περιορίζονται μέρα με τη μέρα. Παρόλα αυτά “επενδύει” σε άλλους τομείς με στόχο την τόνωση του ηγετικού προφίλ του προέδρου Ερντογάν. Γι΄ αυτό και δεν λυπάται τα χρήματα για την επίδειξη ισχύος στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε αεροπορικός βομβαρδισμός εναντίον των Κούρδων στην επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, κόστιζε στον Τούρκο φορολογούμενο 2.261.613,43!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν επιτυγχάνει πρόσκαιρα τον στόχο του. Κερδίζει μερικές μονάδες δημοτικότητας μετά από την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Τι θα γίνει όταν οι πολίτες που τον αποθεώνουν ανακαλύψουν ότι η οικονομία τους είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Προς το παρόν ο Ερντογάν τους λέει να πορευθούν όχι με χρήματα αλλά με “βόμβες υπερηφάνειας” για την “μεγάλη Τουρκία”!

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016