“Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα … Είμαστε στις παρυφές μιας νέας ανάστασης. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Μετά από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους στρατηγούς μας θα πρέπει ο λαός να ξέρει ότι μπορεί να κληθεί σε επιστράτευση, στην οποία πρώτος εγώ θα πάω”. Αυτές είναι οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες μετέδωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ , ο έμπειρος στα ελληνοτουρκικά δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης! Το πιο φοβερό όμως είναι ότι μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν η αντίστοιχη τουρκική “Διαύγεια” , το λεγόμενο “ηλεκτρονικό κράτος” της Τουρκίας, κατέρρευσε από τη μαζική είσοδο πολιτών που μέσω υπολογιστών “έμπαιναν” στο σύστημα για να διαπιστώσουν αν έχουν βγει τα φύλα πορείας!!!

Ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Συρίας κάνοντας λόγο για “θερμό καλοκαίρι”! Θα αντέξει μέχρι το καλοκαίρι; Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατάσταση για την τουρκική επιχείρηση στη Τουρκία μοιάζει αδιέξοδη. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί. Μια παταγώδης ήττα στη βόρεια Συρία ίσως να στρέψει τον Ερντογάν προς το Αιγαίο. Είναι η διέξοδος που θεωρεί πιο “εύκολη” για να βγει από το αδιέξοδο της Αφρίν.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016