Όσο εδώ στην Ελλάδα συζητάμε τα απίστευτα σενάρια περί …εκλογών (!!!), ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παίζει τα παιχνίδια του. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση,κυρίως οικονομικά όπου προσπαθεί να αποφύγει το ΔΝΤ. Και για να το αποφύγει ζητά χρήμα από τον Τραμπ.

Όπως γράψαμε στο τηλεφώνημα που είχαν Τραμπ και Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται από τις ΗΠΑ. Το αντάλλαγμα είναι ότι δεν θα ενεργοποιήσει τους S-400. Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού οι Τούρκοι κάνουν λόγο για αναβολή ενεργοποίησης των S-400. Θα προσθέσουμε ότι ανοιχτό παραμένει και το θέμα των αεροσκαφών F-35. Θα τα δώσει ο Τραμπ στην Τουρκία; Όλα δείχνουν ότι η απάντηση θα ΄ναι καταφατική.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στην Τουρκία, συζητήθηκε το θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού, αλλά όπως ανακοινώθηκε, εξετάσθηκαν  και οι “απειλές ασφαλείας σε Αιγαίο και Μεσόγειο”, όπου όπως είπε ο Ερντογάν “θα συνεχίσουμε να χαλάμε τα παιχνίδια”.

Εδώ ας συνεχίσουμε να συζητάμε…για εκλογές.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016