Ο Ταγίπ Ερντογάν πάει στο ραντεβού με τον Τραμπ στην Ιαπωνία υπό μεγάλη πίεση. Δεν είναι πια ο νικητής Ερντογάν, αλλά ένας ηγέτης που έχει γνωρίσει μια οδυνηρή ήττα η οποία μπορεί να του στοιχίσει. Επιπλέον πιέζεται από το χρόνο , αφού τα περιθώρια για να απαντήσει στον Τραμπ για τους S-400 τελείωσαν. Τα διάφορα τεχνάσματα που επιχειρεί να κάνει δεν θα ΄χουν αποτέλεσμα. Το τελευταίο είναι η αποφυλάκιση του τουρκοαμερικανού υπαλλήλου του Αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, Nazmi Mete Cantürk,ο οποίος κατηγορείτο για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.
Από τη μία κάνει τέτοιες κινήσεις και από την άλλη επιμένει να τηρεί δημοσίως σκληρή στάση ,δηλώνοντας ότι “η Τουρκία δεν θα σκύψει το κεφάλι στις ΗΠΑ.
Όλα αυτά την ώρα που κορυφαίοι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι ακόμη και
“ήπιες” οικονομικές κυρώσεις, όπως αυτές που έχουν να κάνουν με τις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες θα οδηγήσουν στην ανεξέλεγκτη πτώση της τουρκικής λίρας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016