Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν κρύβει τις προθέσεις τους. Σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση, μας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει το “μοντέλο Κύπρου” στη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κρήτης.Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Όπως διαπιστώσαμε στην Κύπρο, όσα ανακοινώνει δεν είναι απλά δηλώσεις “για εσωτερική κατανάλωση”, όπως ήθελαν να πιστεύουν πολλοί σε Αθήνα και Λευκωσία.

Ο Ερντογάν είπε ότι  υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων  στην Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία θα  “εργαστεί στην περιοχή με εταιρείες “ισχυρές στη διεθνή κοινότητα”.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάνει “άνω κάτω” όλη τη περιοχή, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια Αμερικανών και Ευρωπαίων που ακόμη αρνούνται να δουν ότι “εκτρέφουν ένα τέρας” που δύσκολα θα μπορέσουν να ελέγξουν. Το ΄χουμε ξαναδεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Φυσιολογικά ερώτημα για την ελληνική αντίδραση δεν πρέπει να τίθεται. Παρά το γεγονός ότι στη δημόσια συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ, ακούγονται συχνά απόψεις περί ανάγκης συζητήσεων με την Τουρκία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016