Ο εντυπωσιακός Β. Σαλέας στην επιβλητική ΛΑΕΔ παίζοντας για τους “Συμπαγείς Ανεμους”

Με πραγματικά επιβλητικό τρόπο έκλεισε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας-Ευαγγελίας Γυφτογιάννη με τίτλο “Συμπαγείς Άνεμοι”. Ένα βιβλίο με πεζά κείμενα και ποίηματα, πολλά από τα οποία έχουν αναφορές στους αεροπόρους μας.

Η Μαρία-Ευαγγελία Γυφτογιάννη είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας.

Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα “Δομινίκη. Η ζωή της από λάβα και αλμύρα” και “Ακριβή μου γυναίκα. Γη μου ακριβή”.

Το βιβλίο “Συμπαγείς Άνεμοι” είναι μια συλλογή πεζών, ποιημάτων και στοχασμών με επίκαιρη, ωστόσο και διαχρονική προσέγγιση κοινωνικών, ανθρωπιστικών, ιστορικών και φιλοσοφικών θεμάτων, καθώς και ηθικών και αξιακών αναμοχλεύσεων.

Γι΄ αυτή τη παρουσίαση ο παγκοσμίως γνωστός σολίστας Βασίλης Σαλέας, άλλαξε το πρόγραμμα των εμφανίσεών του στη Γερμανία και έπαιξε στην αίθουσα Τελετών της ΛΑΕΔ.

Τα συγγραφικά έσοδα του βιβλίου παραχωρούνται από την συγγραφέα στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016