Ο Ελληνισμός στη Μαύρη Θάλασσα! Από το μεγαλείο και την ακμή στη Γενοκτονία των Ποντίων!

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. 353.000 ψυχές χάθηκαν. Όμως το αίμα δεν έσβησε το μεγαλείο του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας. Τα τάγματα εργασίας, οι σφαγές ,οι διωγμοί δεν μπόρεσαν να σβήσουν τον πολιτισμό και τα σημάδια της απίστευτης ακμής του Ελληνισμού στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η ακμή σ΄όλα τα επίπεδα ήταν που οδήγησε τους Γερμανούς να “συμβουλεύσουν” τους Νεότουρκους να οργανώσουν και να προχωρήσουν στις σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών.

Το Militaire.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ζήτησε από έναν άνθρωπο που γνωρίζει την ιστορία του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας όσο ελάχιστοι, να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας και μαζί σας.

Ο Τάσος Τερζίδης είναι Δρ Χημείας. Ξεκίνησε από μια φτωχογειτονιά των Αθηνών, βρέθηκε στη Γαλλία όπου σπούδασε. Πέτυχε όπως όλοι σχεδόν οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό με ή χωρίς τη θέλησή του. Στα 30 του άρχισε μόνος του να ερευνά για τις ρίζες του στον Πόντο. Τα όσα ανακάλυψε είναι συγκλονιστικά. Για το μεγαλείο του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, τον πατριωτισμό των Ελλήνων της περιοχής που πλούτισαν και έδωσαν περιουσίες ολόκληρες για την δημιουργία του ελληνικού κράτους και την επάνασταση, για το σχέδιο της εξόντωσης που ήταν έμπνευση των Γερμανών…

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ιστορικά αποκαλυπτική συζήτηση με τον Τ.Τερζίδη. Αποκαλυπτική ,γιατί όλοι μας ανακαλύπτουμε πόσα δεν γνωρίζουμε για την ιστορία μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016