Ο δύσκολος γρίφος που καλείται να λύσει το ΓΕΣ με τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα

Ένα δύσκολο γρίφο καλείται να λύσει το ΓΕΣ. Έχει να κάνει με το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα. Όπως είναι γνωστό πέρυσι κατά τη διάρκεια της καταστροφικής και πολύνεκρης φωτιάς στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή, προκλήθηκαν καταστροφές και στο ΚΑΑΥ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή των παραθεριστικών σειρών και εν συνεχεία (πολύ σωστά), την διάθεση μεγάλου αριθμού οικημάτων σε πυρόπληκτους.

Φέτος τα στελέχη διαπιστώνουν ότι αφενός έχει μειωθεί ο αριθμός των διατιθέμενων οικημάτων και αφετέρου σημαντικός αριθμός των υπολοίπων οικημάτων (80-100) συνεχίζει να διατίθεται σε πυρόπληκτους,

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός στελεχών (συγκεκριμένα 80-100 στελέχη Χ 11 παραθεριστικές σειρές = 880-1.100 στελέχη ή περίπου 4.000 άτομα συνολικά συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε οικογένειες των 3-4 ατόμων ) να μην μπορέσει να παραθερίσει στο ΚΑΑΥ και πιθανότατα να μην μπορέσει να κάνει έστω και ολιγοήμερες διακοπές, καθόσον τα οικονομικά των στελεχών εξακολουθούν να είναι “προβληματικά”.

Το ερώτημα είναι πως θα μπορέσει το ΓΕΣ να διαχειριστεί την κατάσταση, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για μεταγκατάσταση των πυρόπληκτων, η οποία θα ΄πρεπε να ΄χει γίνει αφού τα οικήματα του ΚΑΑΥ δεν προσφέρονται για μακροπρόθεσμη διαμονή οικογένειας, καθόσον δεν διαθέτουν τις ανέσεις ενός κανονικού σπιτιού.

Σε πρώτη φάση έχει ζητηθεί να γίνει μια καταγραφή για το πόσες οικογένειες χρησιμοποιούν αυτά τα οικήματα ως πρώτη κατοικία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι μικρό αυτό το ποσοστό.
Το θέμα είναι λεπτό αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σύντομα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016