Ο διοικητής του ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα με ένα κείμενό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αναφέρεται στα στα γεγονότα την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς. Ο διοικητής επιβεβαιώνει ότι το γκρέμισμα της μάντρας ήταν πρωτοβουλία ενός Ανθυπασπιστή που υπηρετεί στο ΚΑΑΥ.

“Ο ίδιος” ,γράφει ο διοικητής , “οδήγησε μετά τους πολίτες στο μώλο του Κέντρου, που ήταν χώρος συγκεντρώσεως , σύμφωνα με το σχέδιο πυρασφάλειας. Είναι ευλογία για κάθε διοικητή να διοικεί τέτοιους άνδρες”, γράφει. Κι έχει δίκιο. Ευλογία και για τους φιλοξενούμενους στο ΚΑΑΥ και για τους απελπισμένους πολίτες που έψαχναν μια διέξοδο στη θάλασσα και την βρήκαν χάρη στην πρωτοβουλία του Ανθυπασπιστή Σπύρου Κοίλια. Αναφέρουμε το όνομά του γιατί το αξίζει, αλλά και για γιατί το ανέφερε και ο διοικητής του.

Δεν θα σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο προς το παρόν για το σχέδιο πυρασφάλειας στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα. Θα υπάρξουν ευκαιρίες αργότερα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016