Η γραμμή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αιγύπτου, είναι όπως λένε πηγές από το ΥΠΕΞ, η μπλε γραμμή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι ειδικοί σύντομα θα “αποκωδικοποιήσουν” τι ακριβώς συμφωνήσαμε. Το βέβαιο είναι ότι ένα τμήμα αυτής της γραμμής βρίσκεται εντός του “θαλάσσιου διαδρόμου” που επιχείρησε να επιβάλλει η Τουρκία με το μνημόνιο που υπέγραψε με τον Σάρατζ.

Η δήλωση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ για τη συμφωνία με την Ελλάδα:

Η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

«Η συμφωνία αυτή επιτρέπει και στις δύο χώρες να προχωρήσουν στη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, ιδιαίτερα των ελπιδοφόρων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στο Κάιρο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016