Ο ατελείωτος Γολγοθάς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το απρόβλεπτο μέλλον τους-Συνέντευξη

Το 2014 τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διασώθηκαν μετά από παρέμβαση του τότε Α/ΓΕΝ Ευάγγελου Αποστολάκη που πρότεινε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ -Δημήτρης Αβραμόπουλος ΥΕΘΑ και Αντώνης Οικονόμου ο γγ του ΥΠΕΘΑ- να αναλάβει το ΠΝ την ευθύνη λειτουργίας του. Οι εργαζόμενοι αποδεχόμενοι όλους τους όρους του ΓΕΝ για σημαντικότατη μείωση των αποδοχών  ολοκλήρωσαν το πιο σημαντικό έργο για το Στόλο: την ναυπήγηση των υπερσύγχρονων υποβρυχίων 214. Τα κατάφεραν!

Από τότε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι εργαζόμενοι του συνεχίζουν να συντηρούν τον Στόλο που έχει τεράστιες ανάγκες σ΄ αυτό το τομέα. Οι 750 εργαζόμενοι ωστόσο ζουν με την αγωνία του αύριο, αφού η τύχη του Σκαραμαγκά ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί.

Ο Νίκος Πετρόπουλος εργαζόμενος και συνδικαλιστής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μιλά στο Militaire.gr για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για το αύριο της επιχείρησης η οποία είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες τις ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας κι όχι μόνο. Θα είναι αδιανόητο μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τη ναυτιλία που διαθέτει και με τις ανάγκες που έχει το Πολεμικό Ναυτικό, να “χάσει” τον Σκαραμαγκά. Θα ΄ναι έγκλημα, για το οποίο θα κατηγορηθούν ΟΛΑ τα κόμματα εξουσίας αλλά και οι “κατέχοντες” στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμία απολύτως κίνηση. Καλές οι δωρεές που έχουν γίνει σε άλλους τομείς αλλά δεν αρκούν.

Ζητήσαμε από τον κ.Πετρόπουλο την άποψή του και για το θέμα του “Εθνικού Πλοίου” για το οποίο γράφουμε σήμερα στο Militaire.gr.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016