Η παρουσία του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα γεγονός που θα συζητηθεί, γιατί οι δημοσιογράφοι τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες.

Δεν είναι μυστικό ότι ο κ.Αποστολάκης είχε δεχτεί πρόσκληση από τον Α.Τσίπρα, για να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εκλογές. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η πρόταση αφορούσε σε μία από τις δύο πρώτες του ψηφοδελτίου.

Ο Ε.Αποστολάκης είχε αρνηθεί, εκτιμώντας ότι το να παραμείνει εκτός πολιτικού-κομματικού “παιχνιδιού” θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο. Έχοντας εκ των πραγμάτων αποκτήσει εμπειρίες από τις θέσεις Αρχηγών και από την θητεία του στη θέση του ΥΕΘΑ, θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερο να αξιοποιηθεί -αν χρειαζόταν- σε “ευρύτερο ρόλο”.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Το όνομα του “έπαιξε” για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας. Πάρα πολλοί εντός ΝΔ είχαν -κι έχουν- την άποψη ότι θα ήταν καλή κίνηση να παρέμενε ο Αποστολάκης στη θέση του ΥΕΘΑ και λόγω εμπειρίας αλλά και για να δείξει η ΝΔ ότι στα θέματα Άμυνας ,Ασφάλειας και Εξωτερικής πολιτικής είναι πράγματι έτοιμη να κάνει κινήσεις ουσίας.

Όλα αυτά σταμάτησαν από συγκεκριμένα κέντρα της ΝΔ.

Παρόλα αυτά ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ δεν αρνήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του για κρίσιμα θέματα, όταν του ζητήθηκε από κυβερνητικούς παράγοντας. Επίσης δεν σταμάτησε να ΄χει δημόσιες παρεμβάσεις στις οποίες επιμονα τόνιζε την ανάγκη απόλυτης ταύτισης όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής. Επιπλέον λειτούργησε ως αντίβαρο στις πρόσφατες δημόσιες συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα και εξέπεμψαν λανθασμένα μηνύματα προς την Άγκυρα. Ο Αποστολάκης ήταν ο πρώτος που επέμενε στην ανάγκη να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά όχι χωρίς προϋποθέσεις. Κι αυτό τόνισε στις παρεμβάσεις του, στις εκδηλώσεις που εμφανίστηκε.

Οι πολιτικές του κατευθύνσεις δεν ήταν ποτέ κρυφές και δεν είχε και λόγο να τις κρύψει. Δέχτηκε κριτική όταν έγινε από Α/ΓΕΕΘΑ απ΄ ευθείας ΥΕΘΑ. Όσοι άσκησαν την κριτική τότε δεν έχουν ακόμη απαντήσει σ΄ ένα ερώτημα: υπήρχε καλύτερη επιλογή; Η απάντηση είναι όχι.

Αν θα δραστηριοποιηθεί πολιτικά είναι θέμα χρόνου να το μάθουμε, αφού και οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να “τρέξουν” γρήγορα λόγω των εθνικών θεμάτων αλλά και της οικονομίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016