Ο Αποστολάκης με τα “βατράχια” του και χιλιάδες σφαίρες, όπως τον γνωρίσαμε το 2000 στις Φλέβες! ΒΙΝΤΕΟ

Τον Βαγγέλη Αποστολάκη δεν τον γνωρίσαμε με υπουργικό κοστούμι. Ούτε καν με στολή και γαλόνια. Η πρώτη γνωριμία μας έγινε το μακρινό πια 2000! Διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και σημείο πρώτης συνάντησης όχι κάποιο γραφείο.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2000. Παγωμένη μέρα και το κρύο αφόρητο στις Φλέβες. Εκεί που ο Αποστολάκης με τα βατράχια του, περίμενε εμένα και τον αδελφό μου οπερατέρ Γιάννη Καρβουνόπουλο, για να “τραβήξουμε” ένα ρεπορτάζ για το δελτίο του Antenna, που είχε ως θέμα τη ΜΥΚ. Η εκπαίδευση στις Φλέβες ήταν ένα μέρος του ρεπορτάζ. Εκεί γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Β. Αποστολάκη. Ανάμεσα στα βατράχια του και σε …χιλιάδες σφαίρες!

Πήγαμε πρωί στις Φλέβες και φύγαμε νύχτα. Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ εκπαιδεύονταν εξαντλητικά όλες αυτές τις ώρες, υπό το βλέμμα του σιωπηλού Αποστολάκη και τις οδηγίες που έδινε το δεξί του χέρι στη ΜΥΚ, ο Μανώλης Λαζαρίδης. Θα τον ακούσετε να φωνάζει και θα τον δείτε φευγαλέα να κινείται μέσα στον καταιγισμό πυρών, δίνοντας οδηγίες στα βατράχια και επισημαίνοντας τα λάθη στις κινήσεις τους. Κανονικός …κόουτς!

Ο Αποστολάκης έμεινε πίσω από τις κάμερες και με το ζόρι έκανε μια δήλωση ως διοικητής της ΜΥΚ.

Τα πλάνα είναι τραβηγμένα από κάμερα του ΠΝ.

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016