Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης επιμένει στην ανάγκη να εκτονωθεί η ένταση στο Αιγαίο. Βέβαια προς το παρόν η προσπάθεια αυτή γίνεται μόνο από την Ελλάδα και η αιτία αυτής της επιμονής εξηγείται με πολύ καλό τρόπο στο άρθρο του Αντιπτέραρχου ε.α Κωνσταντίνου Τζαβέλλα που δημοσιεύει το militaire.gr .

Ο κ.Αποστολάκης που επιμένει στην ανάγκη να συνεχιστούν έστω και για τυπικούς λόγους οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ με την Τουρκία, ρωτήθηκε για την επιθετικότητα που επιδεικνύει η γειτονική χώρα και απάντησε:

Δε μπορούμε να κάνουμε ανάλυση σε ένα λεπτό του τι προβλέπουμε, αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέση και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δε βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση. Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες. Αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016