Ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας μ΄ ένα μικρό αλλά πολύ κοφτερό κείμενο απαντά στον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο, ο οποίος τελείως αναίτια τους επιτίθεται για όσα άκρως θετικά είπε στην Βουλή για τιο προσωπικό των ΕΔ. Τι είχε πει ο κ.Ρήγας :

«……Στο σημείο αυτό να κάνω και μια ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στα διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Η αφοσίωσή τους στην αποστολή τους που την επιτέλεσαν, με υψηλό επαγγελματισμό, η υψηλή ετοιμότητά τους και το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού τους, συνέβαλαν καθοριστικά στο να βγει η χώρα μας αλώβητη και με ψηλά το κεφάλι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Κανείς δεν τόλμησε να σκεφτεί, με δεδομένη τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει η οικονομία και η κοινωνία μας, να επιχειρήσει να εκβιάσει καταστάσεις, να εκμεταλλευτεί την οικονομική μας αδυναμία για να αποκομίσει οφέλη.
Η πραγματικότητα αυτή δίνει περιεχόμενο και υπόσταση στην έννοια του πατριωτισμού. Πατρίδα είναι ένα σύνολο αξιών και εννοιών που συνδέονται με την ιστορία και τη ζωή των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Πατριωτισμός είναι και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας με την κοινωνία όρθια…..».

Ο κ.Κωσταράκος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο ΑΝΥΕΘΑ υποστηρίζει ότι τη περίοδο 2011-2015 άκουγε άλλα από τον πολιτικό χώρο του κ.Ρήγα για τις ΕΔ: “Τότε ήμασταν «πουλημένοι», «γερμανοτσολιάδες», «δοσίλογοι», «πολεμοκάπηλοι» και «ενεργούμενα της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών», γράφει !!!

Ποιος ,πότε και που είχε πει όλα αυτά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους; Μάλλον ο κ.Κωσταράκος “κόλλησε” από τον Άδωνι Γεωργιάδη που ακόμη τον περιμένουμε να μας πει πότε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προδότη! Τώρα θα αναμένουμε και τον κ.Κωσταράκο να μας πει ποιοι είχαν πει όλα αυτά τα “βαριά λόγια” για τις ΕΔ, γιατί δεν θυμόμαστε να ΄χουν ειπωθεί τέτοια πράγματα ούτε για τις ΕΔ, ούτε για την ηγεσία τους.

Το κείμενο του ΑΝΥΕΘΑ:

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016