Το βίντεο με την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο κρίσιμο ΚΥΣΕΑ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Μαρτίου 1987 με την Τουρκία, “παίζει” πολύ τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με τον τίτλο “Πως ο Ανδρέας Παπανδρέου σταμάτησε την Τουρκία”. Το έχουμε στο παρελθόν προβάλει στο Militaire.gr ,γιατί πράγματι η ομιλία εκείνη ήταν καταλυτική…

Μόνο που για να φθάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου να κάνει εκείνη την ομιλία και κυρίως να κινηθεί όπως κινήθηκε τον Μάρτιο του 1987, είχε από την αντιπολίτευση ακόμη “χτίσει” την πολιτική του. Η οποία όπως φάνηκε στηρίχθηκε στην γνώση και στην κατανόηση του τρόπου που σκέπτονται αντίπαλοι και “σύμμαχοι”. Κυρίως τους Αμερικανούς, σ΄ ότι αφορά τους “συμμάχους”.

Αυτό είναι ορατό και σ΄ ένα άλλο βίντεο, από μία συνέντευξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο CBS, την οποία είχε παραχωρήσει ως “φρέσκος” ακόμη πρωθυπουργός.

Τα χρόνια πέρασαν και διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο Κώστας Σημίτης…

Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι ο Ερντογάν έχει την ικανότητα να “διαβάζει” τις αντιδράσεις των Αμερικανών και γι΄ αυτό “παίζει” το παιχνίδι του. Ίσως να ΄ναι έτσι. Όλοι κρίνονται βεβαίως εκ του αποτελέσματος.

Η συνέντευξη Παπανδρέου στο CBS:

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016