Ο υπουργός  Άμυνας της Τουρκίας, Xoυλουσί Ακά, μιλώντας στο δίκτυο Ahaber, δήλωσε ότι δεν νομίζει “πως η Ελλάδα θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία. Από μαθηματικής άποψης δεν είναι κατάλληλο αυτό και το τονίζω”.

Ο κ.Ακάρ ως στρατιωτικός που έφθασε μέχρι αρχηγός των τουρκικών ΕΔ θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα “μαθηματικά” στον πόλεμο έχουν τελείως άλλη λογική. Γνωρίζει τι διαθέτει και τι δεν διαθέτει η χώρα του, τι έχει και τι δεν έχει  η Ελλάδα. Κι όταν κάνει τις “προσθέσεις” και τις “αφαιρέσεις” το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι πολύ …αμφίρροπο.

Τι είπε για την Αγία Σοφία

«Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκία. Η χώρα μας την χρησιμοποιεί όπως θέλει», πρόσθεσε ο ίδιος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο Ακάρ δε δίστασε να κάνει λόγο και για «16 νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν παράνομα» στο Αιγαίο, ζήτημα που επαναφέρει τακτικά μέσα από δηλώσεις του.

Ακόμη, δεν υπάρχει χώρα με 6 μιλιά χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο 10 μίλια», σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016