Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ συνοδευόμενος από τον αρχηγό των τουρκικών ΕΔ ,Γιασάρ Γκουλέρ, ταξίδεψαν σήμερα στη Τρίπολη της Λιβύης, όπου και συναντήθηκαν με τον έμπιστο του καθεστώτος Ερντογάν Φ.Σάρατζ.

Η παρουσία του Τούρκου Αρχηγού δεν πρέπει να εκπλήσσει. Η Τουρκία έχει εμπλακεί για τα καλά στον εμφύλιο της Λιβύης με στρατιωτικό προσωπικό που καθοδηγεί τις παραστρατιωτικές μονάδες που η Άγκυρα έστειλε. Η υποστήριξη αυτών των δυνάμεων είναι ένα εγχείρημα που η Τουρκία υποστηρίζει σταθερά αν και ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να αποκτήσει μόνιμες βάσεις στη Λιβύη.

Οι πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών των Τούρκων είναι πολλές και καθημερινές. Ουδείς τις εμποδίζει. Όπως βέβαια και οι μεταφορές όπλων και υλικών με πλοία που συνοδεύονται πάντα από τουρκικά πολεμικά πλοία. Εκτός όλων των άλλων η Τουρκία αποκτά εμπειρίες στη διεξαγωγή επιχειρήσεων μακριά από τα σύνορα της.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016