Λίγες ώρες μετά από την είδηση , ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα της Μεσογείου να το δεχτεί σε λίμανι, πλέει προς Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ, ανακοινώνει ότι το Κοινό Κέντρο Επιχειρήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την εφαρμογή της ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συεία έχει τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Μένει να επιβεβαιωθεί η είδηση και από τις ΗΠΑ, γιατί οι υποιυργοί του Ερντογάν έχουν πει πολλές φορές ψέμματα. Τελευταίος ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, που είχε ανακοινώσει την αποστολή του τέταρτου ερευνητικού σκάφους στη Μεσόγειο, πριν μερικές ημέρες. Το Ορούτς Ρέις είναι ακόμη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016