Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια καλή προσφορά για την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot,αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για να “τα βρουν” Ουάσινγκτον και Άγκυρα. Ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο. Η ακύρωση της προμήθειας των S-400 δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η προσπάθεια εξομάλυνσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων είναι πάντως εμφανής και συμπίπτει με την αποστολή γεωτρύπανου στην ΑΟΖ της Κύπρου…

Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, δεν αποστασιοποιείται από τη στρατιωτική συμμαχία επειδή συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για να αγοράσει πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ακάρ δήλωσε πως η τελευταία προσφορά των ΗΠΑ να πωλήσουν στην Τουρκία το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot ήταν περισσότερο θετική απ’ ό,τι προηγούμενες προσφορές εκ μέρους της Ουάσινγκτον.
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ακόμη μιλώντας στο NTV πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν κάποια ευελιξία στην προσέγγισή τους στο σχέδιο για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη βορειοδυτική Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.
Ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία είχε αυτή την εβοδμάδα συνομιλίες στην Άγκυρα. Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη αφού αποχωρήσει από τη χώρα το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016