Νυχτερινή παρενόχληση του Παρμενίωνα από τουρκικά F-16 μεταξύ Λέσβου-Χίου

Τουρκικά F-16 εμφανίστηκαν αργά το βράδυ στο Αιγαίο, δίνοντας συνέχεια στις συνεχείς παρενοχλήσεις των Τούρκων, στις ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση Παρμενίων.

Τουρκικά F-16, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου-Χίου. Στον αέρα υπήρχαν ήδη ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν σε νυχτερινά σενάρια της άσκησης Παρμενίων. Κάποια απ΄ αυτά ανέλαβαν την αναχαίτιση των Τούρκων.

Οι Τούρκοι από την πρώτη ημέρα της άσκησης Παρμενίων έχουν έντονη παρουσία σε θάλασσα και αέρα. Συμπεριφέρονται λες και ελέγχουν χώρο που τους …ανήκει. Σ΄ όλες τις περιπτώσεις αποφεύγουν να ξεπεράσουν τα όρια. Στην στρατιωτική τους παρουσία έχουν συμπεριλάβει βεβαίως και τις πτήσεις των drones οι οποίες δεν έχουν σταματήσει ούτε μία ημέρα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016