Του Κώστα Φράγκου

Ο λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο! Μπορεί να ξεχωρίζει αμέσως τους ψεύτες, τους απατεώνες και τυχοδιώκτες  πολιτικούς για να τους παραδώσει την Εξουσία. Αρκάς

Πριν αρχίσω το κυρίως κείμενο θα παραθέσω, ως πρόλογο, προσωπικές απόψεις  μου  για την πλειοψηφία των μελών της συντεχνίας  των κλεπτομανών Ελλήνων πολιτικών.

Ο λωποδύτης που έχει ως κύριο μέλημα να βάζει το δάχτυλο στο μέλι καθέξιν, ο αρπάχτρας.

Ο μη ενεχόμενος σε αρπαχτή αλλά γνωρίζων καλά την λωποδυσία συγκαλύπτων και στηρίζων κραυγαλέα τον προηγούμενο
Ο μη ενεχόμενος  αλλά γνωρίζων τα των ληστειών αλλά σιωπών λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης  μην θέλοντας να διαταράξει την συνοχή  του κόμματος. Σιωπά, υποκρίνοντας πως δεν γνωρίζει. Ενίοτε αγανακτεί αλλά σιωπά.
Ο αγνοών λόγω αφέλειας η βλακείας.

Το κλίμα αυτό ενισχύεται και από δύο παράγοντες:

  • Τον άγραφο νόμο της γενικής σιωπής, της ΟΜΕΡΤΑ που υποχρεώνει τους πάντες να σιωπούν προς διαφύλαξη της τιμής των πολιτικών θεσμών, της συντεχνίας του αδελφάτου. Έχει αναλύσει υπέροχα το θέμα της ανάγκης της ΟΜΕΡΤΑ ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του που αναδημοσίευσαν στην στήλη μου Διαξιφισμοί MILITAIRE προ διμήνου.
  • Το άρθρο 86 του Συντάγματος (έργο των αξιότιμων Κυρίων μεγάλων κοινοβουλευτικών, καθηγητών, κ. Π.  Παυλόπουλου  και κ. Βαγγέλη Βενιζέλου (ο ένας προωθήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ύψιστο πολιτειακό θώκο, ο άλλος φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί στηριζόμενος από τη ΝΔ). Γι΄ αυτό το άρθρο που μας κατάντησε γελοίους διεθνώς, ο μακαρίτης (Επίτιμος είχε δηλώσει: «είναι κατάπτυστο δεν συναντάται ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης» Εν τούτοις η συντεχνία δεν το καταργεί.

Δεν τη βολεύει.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η NOVARTIS

Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε παλιές μυρωδιές σαπίλας. Μπέρτολ Μπρεχτ

Ο κ. Δ Παπαγγελόπουλος υπήρξε γνωστός παράγων της πολιτικής ζωής του τόπου…παλαιόθεν. Από το 2004 όταν ανέλαβε την Εισαγγελία Αθηνών, ως Προϊστάμενος, Φίλος, «Κολλητός», όπως θα λέγαμε σήμερα, του τότε πρωθυπουργού κ. Κων. Καραμανλή του Β΄ του  επιλεγμένου Χαλαρού, Ανέμελου και Σκανδαλοθάπτη ο οποίος προ των εκλογών, υποσχόταν κάθαρση κατηγορώντας τον κ. Κων. Σημίτη ως Αρχιερέα της Διαπλοκής Την επί ούσα της ανάληψης των καθηκόντων του, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να αγνοήσει την κάθαρση για να μη θιγούν τα αστικά, παραδοσιακά κόμματα, το άθλιο κατεστημένο δηλαδή, Έδωσε άφεση αμαρτιών. Προ τούτοις είχε ως όργανο  τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο ορισθείς ειδικός γραμματέας κ. Γ. Ζορμπάς, (εισαγγελέας), ελέγχου των συμβάσεων… (για να εξαπατηθεί ο Λαός) προσπάθησαν να κάνουν κάτι αλλά αποτύγχαναν. Συναντούσαν τοίχο. Μία στιγμή που επέμεναν οι προαναφερθέντες…τους απέμακρυνε. ΥΕΘΑ ανέλαβε ο θρυλικός Βαγγέλας ειδικός στους ’’ενταφιασμούς’’. Τα γνωρίζω αυτά από πρώτο χέρι, διότι τότε με καλούσαν ανακριτές, για να καταθέσω λόγω των  καταγγελτικών κειμένων στα ΝΕΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ – ΠΟΝΤΙΚΙ. Θυμάμαι που κατέθεσα για το φοβερό σκάνδαλο των πυροβόλων SUZANA σε ένα κορυφαίο σε ήθος δικαστικό, στον κ. Π Αθανασίου, ο οποίος κατάφερε εν μέσω αντιξοοτήτων και δυσχερειών να προωθήσει το καταπελτικό πόρισμα του στη Βουλή, ένθα ετάφη από την τότε Πρόεδρο κ. Ψαρούδα Μπενάκη. Έτσι άρχισε και τελείωσε η κάθαρση Καραμανλή υπό τα χειροκροτήματα του ΠΑΣΟΚ.
 Θυμάμαι, επίσης, τις θριαμβολογίες των κ. Ε. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου για την αθώωση Άκη Γιάννου από μία εξεταστική επιτροπή Νούλα, Τα μανιφέστα τους για την λευκότητα των δυο ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ και την καθαρότητα του Κώστα Σημίτη. Τότε, όλοι, Παπαγγελόπουλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καραμανλής, Βαγγέλας και άλλοι ήσαν φιλαράκια, παρεούλα. Ουδεμία δίωξη έγινε για τα σκάνδαλα των ΟΑ, τους εξοπλισμούς, τα Δημοσία Έργα, της  Θεσσαλονίκης πολιτιστικής πρωτεύουσας και άλλα. Αργότερα ο κ. Δ.Π. προήχθη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ενώ ο κ. Γιάννης Τραγάκης Πρόεδρος Επιτροπής για τα σκάνδαλα δήλωσε στο Παρόν «Τα είχαμε βρει όλα τα στοιχεία, αλλά μας υποχρέωσαν να σταματήσουμε» Ποιος, ποιοι, δεν είπε.. Ο κ. Καραμανλής διέγραψε μία καταστροφική για τη χώρα πορεία, γνωστά αυτά. Παρέλαβε την υγειονομική δαπάνη 2,1 δις και την παρέδωσε στον Γιωργάκη 5,1 δις.

Το γλέντι στο Υπουργείο Υγείας ήταν σε όλους γνωστό. Οι ωρυόμενοι σήμερα κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κ. Φώφη Γεννηματά, κ. Αντρ. Λυκουρέντζος υπήρξαν υπουργοί υγείας. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι το τι γινόταν εκεί; Δεν ισχυρίζομαι ότι έβαλαν το δάχτυλο στο βάζο με το χαβιάρι, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το όργιο; Με 20 δις ευρώ λέγεται ότι λαδώσει η NOVARTIS.

Χαμός!

Να υποθέσω ότι εφάρμοζαν την διατεταγμένη ΟΜΕΡΤΑ;

Ερχόμαστε στο σωτήριο έτος 2015. Οπότε τα ηνία της εξουσίας δίδονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολλά υποσχόμενος  κ. Αλέξης Τσίπρας με πίεση του κ. Κώστα Καραμανλή δέχεται την Προεδροποίηση του κυρίου Παυλόπουλου, πρώτου στην τάξη  στους παράνομους διορισμούς, και τον κύριο Παπαγγελόπουλο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τι ήθελε «το πουλέν» Καραμανλή στο υπουργείο των αριστερών; Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Λέγεται και δεν ορκίζομαι ότι έπρεπε να συγκαλυφθούν δύο μεγάλα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου. Δομημένα ομόλογα,  Βατοπαίδι.  Όπερ και εγένετο. Παράλληλα να εξαγνίσει τον Κ.Κ για να τον προετοιμάσει για τη ΠτΔ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν ο φίλος Μίμης των πάντων, χωρίς να ενέχεται σε σκάνδαλο. Απλά προστάτευε τα παραδοσιακά κόμματα. Απολαυστικός στην ομιλία του στη Βουλή περιέγραψε γλαφυρά πώς ετρωγόπινε με τον Σαμαρά (ο οποίος επί κυβερνήσεώς  του τον είχε προτείνει και ως πρόεδρο της ΕΣΡ) και λοιπούς φίλους που τώρα τον στριμώχνουν. Τον Μίμη που δεν το περίμενε από αυτούς που ξέρει  όλα τα άπλυτά τους να τον στοχοποιήσουν; Μα ήρθε η σειρά του έπρεπε οι θλιβεροί άρπαγες να θολώσουν την εικόνα του Σκανδάλου Νovartis στοχεύοντας τον θρυλικό «Ρασπούτιν» και να τον παραπέμψουν αργότερα. Να είστε βέβαιοι ότι θα τον αθωώσουν λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων. Τότε θα λήξει, θα έχει ξεχαστεί το σκάνδαλο και οι πολυάριθμοι ενεχόμενοι. Τώρα όλοι ρίχνουν το Ανάθεμα στον Μίμη, το φιλαράκι του. Αχαριστία… Βγαίνει και ΒΕΝΙ καταγγέλλοντας κινδύνους της Δικαιοσύνης. Έχει ξεχάσει ότι όταν «έθαπτε» την λίστα Λαγκάρντ επί 9 μήνες ως ΥΠΟΙΚ του Γιωργάκη, ζημιώνοντας πολλά εκατομμύρια  € τη χώρα, ο Μίμης δεν τον ενόχλησε. Αχάριστος!

Μήπως κατά τη θητεία του στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προώθησε στο ακροατήριο υπόθεση σκανδάλου εξοπλισμών που ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ανάκρισης (π.χ. ΑΩ TΟR-MI, APACHE, NH 90 κ.α) Όχι… Άνοιξε μήπως το σκάνδαλο της οργιώδους διαχείρισης των κρατικών επιδοτήσεων στο ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη; Είπαμε ΟΜΕΡΤΑ, συναδελφότης, συντεχνία, αδελφότης.

Η υπόθεση NOVARTIS, όπως τόσες άλλες που προηγήθηκαν είναι θέματα που αφορούν τις συντεχνίες, δεν ακουμπάνε ούτε αφορούν το λαό που την αλήθεια την συγκαλύπτουν, τεχνηέντως …. οι παλαιοκομματικοί. Νιώθω την ανάγκη να επικαλεστώ τελειώνοντας ένα στίχο του αείμνηστου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου.

Έλα της θάλασσας θεριό και του πέλαγου μπόρα το θλιβερό σκουπιδαριό να διώξεις από τη χώρα. Αμήν

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016