Ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας, Σον Χέουνγκ Μιν,  ολοκλήρωσε την στρατιωτική του εκπαίδευση διάρκειας τριών εβδομάδων σε ένα στρατόπεδο του ναυτικού σώματος στην νήσο Jeju, στα νότια της χώρας. Μάλιστα, ο άσος της Τότεναμ ήταν ένας από τους πέντε καλύτερους της «σειράς» του, ενώ σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Ναυτικό στο Facebook, χαιρετά με το Μ-16 που κρατά.
Στη Νότια Κορέα, η στρατιωτική θητεία είναι διετής, ενω η δύναμη του στρατού, αριθμεί περίπου 600.000 άτομα, έναντι περίπου 1,3 εκ. που διαθέτει η γειτονική Βόρεια Κορέα. Υπενθυμίζεται, ότι ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953) έληξε με εκεχειρία, όχι με συνθήκη ειρήνης, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βορράς και ο Νότος είναι πάντοτε de jure σε πόλεμο. Στις 20 Απριλίου, ο Σον εντάχθηκε στο 91ο τάγμα της 9ης ταξιαρχίας του Ναυτικού Σώματος, που σταθμεύει στο νησί Jeju, στα νότια της χερσονήσου και όπως φαίνεται αρίστευσε, καθώς συμπεριελήφθη στους πέντε καλύτερους μεταξύ των 157 εκπαιδευομένων. «Ηταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής ηθικής και της εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριιστικά εκπρόσωπος του Ναυτικού για τον Σον, η εκπαίδευση του οποίου αφορούσε κυρίως σε μεγάλες πορείες, εργαστήρια και μαθήματα εκπαίδευσης χρήσης τυφεκίων και δακρυγόνων.

Γ. Διακογιάννης-ΑΠΕ

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016