Το σκίτσο του ΚΥΡ λέει καθαρά αυτό που δεν μας αρέσει να ακούμε και να διαβάζουμε… 42% η αποχή στις Ευρωεκλογές, κοντά στο 60% χθες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές! Πρώτο κόμμα…

Προφανώς οι δικαιολογίες που έχει κάθε πολίτης είναι πολλές και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πειστικές. Κάποιοι ίσως να πιστεύουν και να υποστηρίζουν την αποχή ως πολιτική θέση. Άλλοι θεωρούν ότι μ΄ αυτό τον τρόπο εκφράζουν την πλήρη απογοήτευσή τους στους πολιτικούς και τα κόμματα, αναμένοντας κάτι που θα τους εκφράσει. Πολύ φοβόμαστε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όμως απέχει από αδιαφορία, η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα ουσιαστικό επιχείρημα.

Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει. Ελεύθερος να ψηφίσει ότι και όποιον θέλει. Ωστόσο θα πρέπει κι εμείς οι ψηφοφόροι να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί απλά να παραπονούμαστε εκ των υστέρων για όσους εκλέγονται χωρίς καν να έχουμε μπει στον ελάχιστο κόπο να πάμε και να ψηφίσουμε.

Ειδικά στις δημοτικές εκλογές που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας ,πέρα από τα πολιτικά μηνύματα και τις αναλύσεις είναι λίγο δύσκολο να βρούμε δικαιολογίες για την απόφασή μας να μην πάμε να ψηφίσουμε. Είναι οι εκλογές που αφορούν την ίδια μας τη γειτονιά.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016