Επειδή έχουμε φθάσει στο σημείο κάποιοι να δικαιολογούν την απώλεια ανθρώπινης ζωής με την …αγανάκτηση των “νοικοκυραίων” , καλό θα είναι να διαβάσουν το κείμενο για να καταλάβουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ νοικοκύρηδων και “νοικοκυραίων”.

Επειδή βλέπω πως κάποιοι μπερδεύουν τους νοικοκυραίους με τους νοικοκύρηδες, το δεύτερο είναι προσόν, το πρώτο είναι αρρώστια.
Νοικοκυραίος δεν είναι ο νοικοκύρης.
Νοικοκυραίος είναι ο μικροαστός με φασίζουσες τάσεις. Είναι αυτός που μισεί ό,τι δεν του μοιάζει.
Νοικοκυραίος δεν είναι αυτός που απλά φροντίζει την οικογένεια του, κάνει την δουλειά του και γενικώς διάγει “ήσυχα” την ζωή του.
Ο όρος έχει μία πολύ συγκεκριμένη έννοια πολύ πέρα από αυτά (που είναι μια χαρά προτεραιότητες στην ζωή).
Νοικοκυραίος είναι αυτός που επί χούντας πίστευε ότι νταξ μωρέ, δεν είναι και τόσο κακά τα πράγματα, ψιλο-καλά πάμε.
Νοικοκυραίος είναι αυτός που όταν οι Γάλλοι στοίβαζαν τους Εβραίους στο Velodrome έκλεινε τα παράθυρα για να μην ακούει, να μην μυρίζει και να ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν άκουσε και μύρισε.
Νοικοκυραίος είναι αυτός που ζούσε κοντά σε κρεματόρια και έπεισε τον εαυτό του ότι έκαιγαν δέρματα ζώων.
Νοικοκυραίος είναι αυτός που όταν χτύπησε την πόρτα του γείτονα η στάζι ή η NKVD και μετά δεν τον ξαναείδε ποτέ, έπεισε τον εαυτό του ότι πήγε σε επιμορφωτικές διακοπές επ’ αόριστον.
Τέλος χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, είναι μία ιδιότητα που όλοι μπορεί να αποκτήσουμε κατά καιρούς, γιατί πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις που το να μην είσαι νοικοκυραίος έχει γιγαντιαίο προσωπικό κόστος.
Στα λόγια είναι πολύ εύκολο να μην είσαι νοικοκυραίος. 
 
Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, η λέξη «νοικοκυραίοι» είναι εμπνεύσεως Αβέρωφ.
http://www.kathimerini.gr/939487/opinion/epikairothta/politikh/noikokyraioi
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016