Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
07/10/2019 | 06:00 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Νέο σύστημα διοίκησης και ελέγχου αέρος από την Thales Raytheon Systems και την Leonardo

Νέο σύστημα διοίκησης και  ελέγχου αέρος από την Thales Raytheon Systems και την Leonardo

Η γαλλοαμερικανική κοινοπραξία αεροναυπηγικών και αμυντικών συστημάτων Thales Raytheon Systems και η ιταλική αεροναυπηγική εταιρεία Leonardo υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που αφορά όλες τις πτυχές του συστήματος ACCS. Οι εταιρίες θα συνεργαστούν στους τομείς εγκατάστασης και υποστήριξης του συστήματος ACCS σε νέες τοποθεσίες, όπως επίσης και στην αναβάθμιση υπαρχόντων συστημάτων. Η συνεργασία θα επιτρέψει επίσης στο ACCS να αξιοποιήσει τις τελευταίες καινοτομίες της Leonardo στους τομείς που αφορούν το σύστημα C2, επικοινωνίες, επεξεργασία σημάτων ραντάρ και αμυντικών βαλλιστικών πυραύλων.

‘Έτσι, η Thales Raytheon Systems, η Leonardo και οι βιομηχανικοί τους εταίροι θα είναι σε θέση να προσφέρουν στο NATO και τους εθνικούς φορείς τεχνολογίες αιχμής. Οι νέες τεχνικές εξελίξεις θα επιτρέψουν την ακόμη πιο αποτελεσματική και καινοτόμα διαχείριση των λειτουργιών του ACCS. Το νέο σύστημα είναι ήδη σε ισχύ στην Ιταλία από τον Μάρτιο του 2015, ενώ δέκα ακόμη χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ είναι σε διαδικασία μετάβασης σε αυτό. Το σκέλος που αφορά τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα είναι λειτουργικό από το 2012, ενώ το αναπτυσσόμενο σκέλος το χρησιμοποιούν κάποιες νατοϊκές χώρες από το 2015.

Το σύστημα διοίκησης και ελέγχου αέρος ACCS βοηθά τις χώρες-μέλη του NATO να διασφαλίσουν την εδαφική τους κυριαρχία και να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους και τις ένοπλες δυνάμεις από εναέριες και πυραυλικές απειλές. Για να συνδράμει σε αυτή την αποστολή, η ThalesRaytheonSystems παραδίδει το ACCS, ένα ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου αέρος ACCS (Air Command and Control System) που θα δώσει στις χώρες-μέλη του NATO τη δυνατότητα να διαχειριστούν κάθε τύπο εναέριας επιχείρησης, τόσο εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας, όσο και εκτός. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το NATO ACCS θα καλύπτει 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα εναέριου χώρου.

Περισσότερες από 40 εταιρείες από 15 χώρες-μέλη έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ACCS από την έναρξή του. Η Thales Hellas συμμετέχει στο σύστημα ACCS για πάνω από μια δεκαετία και έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία και υψηλού επιπέδου εξειδίκευση στον τομέα της αεράμυνας. Σήμερα, 20 μηχανικοί της της ασχολούνται αποκλειστικά με την επιτέλεση λειτουργιών ACCS σε τοποθεσίες ανά την Ευρώπη. Η Thales Hellas έχει επενδύσει σημαντικά στην επάνδρωση και εκπαίδευση αυτής της ομάδας, η οποία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για όλο το πρόγραμμα ACCS.

Η Leonardo είναι ένας μακροχρόνιος εταίρος στο πρόγραμμα, παρέχοντας τη βασική συνιστώσα σύνθεσης δεδομένων, η οποία υποστηρίζει περισσότερους από 50 τύπους ραντάρ που βρίσκονται σε λειτουργία σε χώρες-μέλη του NATO.

«Η Thales Raytheon Systems έχει στόχο να προσφέρει ακόμη περισσότερες λύσεις τεχνολογίας στο ACCS, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε συστηματικά στο NATO τις καινοτομίες τελευταίας γενιάς που αναπτύσσουν οι βιομηχανικοί συνεργάτες μας» δήλωσε ο Thierry Weulersse, CEO της Thales Raytheon Systems.

«Πριν το ACCS, η κάθε χώρα είχε το δικό της σύστημα. Σύντομα τα μέλη του NATO θα μπορούν να επωφεληθούν από τις ενιαίες δυνατότητες του ACCS – μια πραγματική επανάσταση στον τομέα των εναέριων επιχειρήσεων. Η Thales Raytheon Systems  συνεχίζει να επενδύει μαζί με τους εταίρους της, υποστηρίζοντας έτσι το NATO στα προγράμματα και την εξέλιξή του» πρόσθεσε ο Thomas Got, Αντιπρόεδρος της Thales για τον τομέα των εναέριων επιχειρήσεων και οπλικών συστημάτων.

«Η εξέλιξη που προβλέπεται από αυτό το μνημόνιο συνεργασίας είναι μια περαιτέρω αναγνώριση των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει η Leonardo στο NATO μέσω της εξέλιξης του ACCS προς μια ολοκληρωμένη πυραυλική άμυνα» υπογράμμισε ο Manlio Cuccaro, Deputy Managing Director χερσαίων και θαλάσσιων ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων της Leonardo για την Ιταλία. «Η Leonardo έπαιξε καθοριστικό ρόλο τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον ορισμό και την ανάπτυξη του ACCS και είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με την TRS ολοένα και περισσότερο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης