Οι “περιπέτειες” της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει δεν έχουν τέλος. Αυτή τη φορά προωταγωνιστής είναι ο υφυπουργό Εξωτερικών ο Αντώνης Διαματάρης ΠΟΥ στο βιογραφικό του αναφέρει ότι σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia. Όπως παραδέχτηκε όμως μετά από τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας kalami της ομογένειας, δεν διαθέτει όμως τον τίτλο σπουδών.

Ο κ.Διαματάρης εξήγησε ότι πράγματι παρακολούθησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ωστόσο για οικονομικούς λόγους δεν κατάφερε να αποκτήσει και τον τίτλο σπουδών, εκφράζοντας τη λύπη του εάν η διατύπωση στο βιογραφικό του προκάλεσε παρερμηνείες!

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού.”

Την απομάκρυνση του κ.Διαματάρη από την κυβέρνηση είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ πως ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν αποφοίτησε ποτέ από το Columbia, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.

“Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα”, σημείωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι: “Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό, να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει, σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016