Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, σχετικά με την αξιοποίηση των Χρηματοδοτήσεων από Ταμεία Ε.Ε. για την προμήθεια νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον μέγιστο βαθμό, είναι επιβεβλημένη και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα αυτή, στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της χώρας, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν η χρηματοδότηση προέρχεται από Ταμεία της Ε.Ε.

Από το 2014 είχαν εξασφαλιστεί από Ταμεία και λοιπούς χρηματοδοτικούς πόρους (Τ.Ε.Α, Ε.Τ.Θ.Α., ΕΣΠΑ), σημαντικότατα ποσά χρηματοδότησης για την προμήθεια σκαφών για την ουσιαστική αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επειδή, από το 2015 δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μια προμήθεια πλωτού σκάφους του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., χρηματοδοτούμενου στο πλαίσιο προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020 και έξι μήνες μετά την ψήφιση του ν.4504/2017, η Εθνική Αντιπροσωπεία ακόμη αναμένει την πρόταση του Υπουργού για τη δομή δυνάμεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στα οποία επιβάλλεται να απαντήσει άμεσα ο κ. Υπουργός

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016