Κλίμα ευφορίας προκλήθηκε χθες από πληροφορίες και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι “Ταβουλάρης και Ξενοκώστας έδωσαν χέρια για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας”. Ο Π.Ξενοκώστας της ONEX έχει εκφράσει την πρόθεση να αγοράσει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά από την εμπλοκή που έχει με το Νεώριο. Προχθές πήγε στην Ελευσίνα για να συναντήσει τον Νίκο Ταβουλάρη, αλλά η συνάντηση δεν έγινε. Συνεπώς δεν θα μπορούσε να “δώσει χέρια” και να υπάρξει συμφωνία.

Τι ακριβώς συμβαίνει περιγράφεται στην ανακοίνωση από το ΝΕΩΡΙΟ και είναι πολύ διαφορετικό απ΄ αυτό που περιγράφεται ως συμφωνία. Μπορεί να ΄ναι ένα βήμα προς τα εκεί αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη. Συνεπώς καλό είναι να μην παίζουμε με τα νεύρα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση από το ΝΕΩΡΙΟ:

“Κατά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», που έλαβε χώρα την 31η Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού αναφορικά με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση από την εταιρεία ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC, κατόπιν επικύρωσης του σχετικού Σχεδίου Εξυγίανσης από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο δυνάμει του άρθρου 106β και 106δ του ΠτΚ, μέρους του ενεργητικού και παθητικού της θυγατρικής εταιρείας ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016