Ένα από τα θλιβερά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν στο παρελθόν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν οι επαναφορές αποστράτων ,ακόμη και σε θέσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Την εποχή της παντοδυναμίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όλα γίνονταν… Με τα χρόνια όλοι κατάλαβαν ότι η ζημιά που προκαλούσαν τέτοιες αποφάσεις στις ΕΔ ήταν πολύ μεγαλύτερη από το κομματικό κέρδος.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η χώρα, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης αντί για μπροστά ,πάει πίσω. Ίσως γιατί την κρίση την πλήρωσε και την κατάλαβε μόνο ο κόσμος. Και εξακολουθεί να την πληρώνει. Τα κομματικά επιτελεία δείχνουν να μην έχουν κατανοήσει τι πέρασε η χώρα. Γι΄ αυτό και οι όποιες ευκαιρίες έδωσε η κρίση για να καταπολεμηθούν παθογένειες που κράτησαν την Ελλάδα πίσω, χάθηκαν. Πολύ φοβόμαστε ότι χάθηκαν οριστικά.

Τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί έχει αρχίσει να κυκλοφορεί η απίστευτη πληροφορία που λέει πως αν τελικά οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και η ΝΔ κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση, υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά Ανώτατου ή Ανώτατων στρατιωτικών στην ενέργεια. Για έναν απ΄ αυτούς οι ίδιες φήμες λένε ότι προορίζεται για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ!!!

Προφανώς θα πρέπει να προσμετρήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι επικεφαλής των κομμάτων λένε…ναι σ΄ όλα και σ΄ όλους. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και το επιτελείο του που εμφανίζονται ως “φρέσκα μυαλά” έχουν μπει σε λογικές της δεκαετίας του ΄80! Δεν αποκλείουμε και τίποτα βεβαίως με το άγχος που υπάρχει .

Ελπίζοντας για την διάψευσή μας , κρατάμε τη προχθεσινή εκδήλωση που έκανε η ΝΔ για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική με ομιλητές τους Κικίλια-Κουμουτσάκο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα καλά ακούστηκαν εκεί θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ευαίσθητο όπως συνηθίζουμε να λέμε χώρο της Άμυνας και ότι όλα όσα ακούγονται περί επαναφοράς αποστράτων-σωτήρων είναι φθηνά κουτσομπολιά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016