Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σήμανε… Παναθηναϊκό συναγερμό, στο πλαίσιο της θωράκισης και της υλοποίησης του οράματος του ίδιου και του πατέρα του, Παύλου, για έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ ότι έχει δεσμεύσει τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Βοτανικού, ενώ γνωστοποίησε ότι στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση του έργου.

Βασικός στόχος του κ. Γιαννακόπουλου είναι η συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από κάλεσμα που έκανε στον κόσμο, τα οποία απαιτούνται για τη λειτουργία του Συλλόγου. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογράμμισε ότι αν συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα, τότε θα ζητηθεί από τον κ. Αλαφούζο να μεταβιβάσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι χωρίς γήπεδο, ο ίδιος δεν θα κάνει καμία κίνηση για την ΠΑΕ.

Αναφερόμενος στο θέμα του γηπεδικού και τους όρους του, ο κ. Γιαννακόπουλος δεν άφησε περιθώρια… «Απαιτούμε η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό να μας δοθεί με ό,τι ισχύει στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης. Ως ιδιοκτήτες ή με χρήση γης για 99 χρόνια. Τίποτα άλλο δεν θα γίνει αποδεκτό».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι αν για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση, την 1η Ιουλίου του 2020 θα αναθέσει το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε δικό του άνθρωπο και θα αποχωρήσει.

Ο πρόεδρος του  Ερασιτέχνη, πάντως, επεσήμανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι έχει κουραστεί να αποτελεί τον μοναδικό άνθρωπο που παλεύει.

Ο ηγέτης της ΚΑΕ μίλησε επίσης για το μπάσκετ, τη θητεία του Ρικ Πιτίνο, το πέρασμα της σκυτάλης στον Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ εκτόξευσε για ακόμη μία φορά τα βέλη του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και ελπίζω στο τέλος της συνέντευξης Τύπου να μην υπάρξουν απορίες, ούτε περιθώρια παρερμηνείας για τα όσα θα ειπωθούν.
Γι΄αυτό το λόγο θα είμαι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις μου και εν συνεχεία θα απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητα ότι στην Ελλάδα, ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή, αλλά ανάλογα με τις επιτυχίες της κάθε ομάδας είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας νέων φιλάθλων.
Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών.
Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίες, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα, όσο κι αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δυστυχώς δεν αρκεί για να γεννηθούν νέοι Παναθηναϊκοί.

Το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ο Σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να συρρικνώνεται. Αυτό είναι απογοητευτικό. Όπως είναι τα δεδομένα στο μπάσκετ, η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ είναι υπέρβαση. Οι ευρωπαϊκές πορείες στο ποδόσφαιρο είναι παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Η μόνη λύση είναι ο Σύλλογος να είναι αυτάρκης. Είπα πρόσφατα ότι το μοντέλο ενός τρελού που βάζει λεφτά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις δυσκολίες της εποχής».

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016