Μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία από τα Ψαρά – Τι είπε για τους 2 στρατιωτικούς

Ομιλία από τα Ψαρά, 197 χρόνια από τις μέρες που σήμαναν τον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδα μας. Της ακλόνητης πίστης στην πρόοδο και την απόρριψη κάθε μορφής τυραννίας και καταπίεσης Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο έστειλε από τα Ψαρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο λέγοντας ότι πρέπει «να κατανοήσει ότι στον 21ο αιώνια την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τις διασφαλίσουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες αλλά ο αλληλοσεβασμός με τους γείτονες και η διαρκής επιδίωξη επίλυσης των διαφορών.

Η Ελλάδα αυτό το κατανοεί και το εφαρμόζει». Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «διαθέτουμε την αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσουμε αλλά για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή».

Το μυαλό μας στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η σκέψη του όπως και όλων των Ελλήνων βρίσκεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. «Κάνουμε ότι πρέπει και χρειάζεται προκειμένου σύντομα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας» τόνισε ενώ εξήρε το ρόλο των στρατευμένων νιάτων, όπως είπε, «που βρίσκονται από άκρη σε άκρη της χώρας για να υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» «Να μην ξεχνάμε ότι σε αυτόν τον τόπο, μέσα από τους αγώνες των προγόνων μας αναδείχθηκαν υψηλές αξίες και ιδανικά» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο νησί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016