Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Τι έγινε, που, πότε, πως και γιατί”…Είναι τα πέντε ερωτήματα που κάθε νέος δημοσιογράφος μάθαινε να απαντά την πρώτη μέρα στην δουλειά.
Το Militaire.gr θα επικεντρώσει στο τελευταίο. Το γιατί είναι πάντα πιο δύσκολο να απαντηθεί. Θα το προσπαθήσουμε,χωρίς να αγνοήσουμε τα υπόλοιπα τέσσερα.

Το Militaire.gr έχει ταυτότητα την οποία αναλυτικά μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.

Προέκυψε ως ιδέα από την ανάγκη στρατιωτικών να ακουστούν όσα έχουν να πουν καθαρά, ανόθευτα και δυνατά.

Θα επιχειρήσει να γίνει ένα βήμα γνώμης που θα εκφράζεται από τους στρατιωτικούς. Ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων. Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να μην δημοσιεύομε σχόλια αλλά μόνο άρθρα και κείμενα όσων έχουν την ανάγκη να εκφράσουν την συμφωνία ή την διαφωνία τους για όσα δημοσιεύουμε.

Ξεκινάμε με υπογραφές “πολλών αστέρων” όπως θα διαπιστώσετε. Στρατηγοί Επίτιμοι Αρχηγοί μας τίμησαν με την υπογραφή τους.
Το Militaire.gr θα ακούει τους πάντες. Από τον απλό στρατιώτη μέχρι και τον Στρατηγό, γιατί η άποψη όσων ζουν το στράτευμα εκ των έσω είναι σημαντική.
Ανεξάρτητα από τα γαλόνια και τους βαθμούς. Μπορεί η οπτική γωνία του καθένα να είναι διαφορετική αλλά όλες είναι σημαντικό να ακουστούν για να βρεθεί η μέση λύση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την χώρα. Ειδικά αυτή τη περίοδο. Τα όσα πιθανόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι ούτε ευχάριστα, ούτε εύκολα να αντιμετωπιστούν. Έχουν αποδειχτεί δύο πράγματα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης: το ένα η συστηματική, επίμονη και καταστροφική προσπάθεια του κομματικού συστήματος να ελέγξει και να κρατήσει “στη γωνία” τις ΕΔ.
Η απαξίωσή τους και ο “υποβιβασμός” τους στην κοινωνική επετηρίδα είναι εξοργιστικά φαινόμενα.

Το δεύτερο που έχει αποδειχτεί είναι ότι όταν έρχονται τα  δύσκολα, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ζούμε κι αυτές τις ημέρες με το προσφυγικό.

Το Miitaire.gr φιλοδοξεί να ρίχνει διαρκώς φως σ΄ αυτή τη γωνιά του κρατικού μηχανισμού που δουλεύει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Από υποσχέσεις όλοι σας έχετε “χορτάσει”. Δεν θα σας “φορτώσουμε” με περισσότερες. Από σήμερα κρινόμαστε. Και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η διεκδίκηση της εμπιστοσύνης σας θα είναι καθημερινή . Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016