Για “διάλογο” και “δίκαιο” με βάση το οποίο θα πρέπει να επιλυθούν τα ζητήματα στη Μεσόγειο, κάνει λόγο η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, μετά από την επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν.

Από χθες ο Τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνει τα περί διαλόγου και τα εννοεί. Η Τουρκία και με τη παρουσία του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θέλει να πάμε σε διάλογο. Το θέμα είναι ότι αλλιώς τον εννοεί η Άγκυρα και αλλιώς η Αθήνα. Ο Ερντογάν έχει θέσει μια ατζέντα ανοιχτή, την οποία καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί.

Προς το παρόν μένει να δούμε αν μετά από το τηλεφώνημα με τη Μέρκελ, ο Ερντογάν θα “μαζέψει” το Oruc Reis,πριν από τις 23 Αυγούστου που λήγει η παράνομη NAVTEX, ή θα το αφήσει να πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016