Μία τάξη της ΣΜΥΝ παράδειγμα προς μίμηση

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 έκοψαν την Βασιλόπιτα οι Πλωτάρχες της 9ης Σειράς ΣΜΥΝ στον επιβλητικό χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Ε.Δ. στο Σαρόγλειο Μέγαρο. Θα έλεγε κανείς πως το γεγονός δεν αποτελεί «αμιγώς είδηση», αλλά μάλλον υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους αξίζει να δημοσιευθεί και να λεχθούν λίγα λόγια.
Πρόκειται για την Τάξη που έχει «απασχολήσει» τον κόσμο του Π.Ν. με την πολυμελή παρουσία των μελών της τόσο στα δύσκολα όσο και στα ευχάριστα. Θυμόμαστε ότι ήταν η Τάξη που όταν χρειάστηκε να προσφύγει σε Διοικητικά Δικαστήρια το έκανε με ποσοστό 95%. Τα ίδια μεγάλα ποσοστά παρατηρούνται κατά τις εκδρομές της στον Πόρο κάθε πενταετία, γεγονός από το οποίο εμπνεύστηκαν κι άλλοι.
Την περασμένη Παρασκευή ο φακός τους «συνέλαβε» στην ΛΑΕΔ στην ετήσια Βασιλόπιττα, παρουσία του Διοικητού της Σχολής του έτους 1989-1990 Ναυάρχου Α. Ρίζου ΠΝ, καθώς και των επιτηρητών Ναυάρχου Χ. Δεμερούτη ΠΝ και Αντιπλοιάρχου Ν. Γραμματικού ΠΝ. Το Πολεμικό Ναυτικό άλλωστε παραμένει μια «μικρή οικογένεια» όπου όλοι θυμούνται την απεραντοσύνη και οξυδέρκεια του Ναυάρχου Ρίζου, το αξιοπρεπές ύφος του Ναυάρχου Δεμερούτη καθώς και την στρατιωτική αλλά μειλίχια παρουσία του Αντιπλοιάρχου Γραμματικού.
Ο λόγος του Διοικητού προς τους «δόκιμους μαθητές του» και σημερινούς Πλωτάρχες, ήταν καταλυτικός και εμπνευσμένος, καθώς συγκινημένος έβλεπε πως οι κατευθύνσεις που έδωσε πριν 30 χρόνια σε όλους για ομόνοια και αξιοπρέπεια τις έβλεπε μπροστά υλοποιημένες.
Εδώ λοιπόν έγκειται η σημασία της ανάρτησης, η οποία υπογραμμίζει όχι μια ακόμη «κοπή πίτας», αλλά την σύμπνοια μιας Τάξης, η οποία αν επαναλαμβανόταν θα δημιουργούσε σίγουρα κι άλλα πλεονεκτήματα στον «πολλαπλασιαστή ισχύος» των Ε.Δ., ήτοι στο προσωπικό. Να τα λέμε κι αυτά.!!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016