Μια γυναίκα και ένας πρώην πεζοναύτης περιλαμβάνονται στους τέσσερις Αμερικανούς που σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη βόρεια Συρία, η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Η Σάνον Κεντ, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που σκοτώνεται εν υπηρεσία στη Συρία, διευκρίνισε ένα στέλεχος του Πενταγώνου. Η Κεντ καταγόταν από τη Νέα Υόρκη και ήταν ειδική στον τομέα των στρατιωτικών πληροφοριών. Μαζί με τους συναδέλφους της, εκτελούσε περιπολία “ρουτίνας” στην πόλη Μάνμπιτζ, όταν δέχτηκαν την επίθεση, κοντά σε ένα εστιατόριο.
Τα άλλα θύματα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ένας 37χρονος ταγματάρης, ο Τζόναθαν Φάρμε και ένας πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIA), ο Σκοτ Γουιρτζ.
Το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του τέταρτου Αμερικανού, ο οποίος εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία και ήταν πρώην πεζοναύτης.
Δύο κυβερνητικές πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σχεδόν έναν μήνα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016