Ένα από τα σύμβολα και τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού είναι για χρόνια εκείνο το φαιό πλοίο απέναντι από το κεντρικό σημείο της πλατείας Καραϊσκάκη στο μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων δηλαδή του Πειραιά. Μπαίνοντας στο μεγαλοπρεπές λιμάνι της Μεσογείου κάπου σε μία προβλήτα που εθιμικά ανήκει στο Πολεμικό μας Ναυτικό, βλέπεις σε «παραβολή» το Πλοίο Μεταφοράς Προσωπικού την λεγόμενη και γνωστή «Ευκαιρία». Τα πλοία της «Ευκαιρίας» είναι δύο. Η «ΠΑΝΔΩΡΑ» και η «ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ» και αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για ιδίου τύπου πλοία, τα οποία για χρόνια πηγαινοφέρνουν προσωπικό του Ναυστάθμου από τον Πειραιά στην Σαλαμίνα.
Στις μέρες μας και μετά από μια «περίεργη» ανελαστικότητα στο ωράριο απόπλου που δυσκόλεψε το προσωπικό που την χρησιμοποιούσε, ετέθη το θέμα παύσεως των δρομολογίων των δύο πλοίων καθώς κρίνονται (κι αυτά;;) ασύμφορα.
Το θέμα όμως εδώ δεν πρέπει να είναι μόνο λογιστικό…..πρόκειται για ένα χώρο – προβλήτα του Πολεμικού Ναυτικού με παρουσία επάνω του ενός Πολεμικού Πλοίου του οποίου η απομάκρυνση μόνο «κακό» θα μπορούσε να κάνει στο ΠΝ, το οποίο, αν μη τι άλλο, ΠΡΕΠΕΙ να έχει παρουσία στην θαλάσσια περιοχή του Πειραιά, ενός λιμανιού μιας Χώρας που αντέχει εδώ και χιλιάδες χρόνια επειδή υπάρχουν ακόμα δύο λέξεις: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!!
Κάποιοι θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τα παραπάνω και να αφήσουν «το κομπιουτεράκι» μένοντας στην μεγάλη εικόνα του Π.Ν., του οποίου η ιδέα αποτελεί πλέον μέρος του γενετικού κώδικα κάθε Ελληνόπουλου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016