Πηγές του ΓΕΣ διαβεβαιώνουν ότι φέτος οι μεταθέσεις του προσωπικού θα είναι “εγκαίρως γνωστές στο προσωπικό”. Είναι η διαβεβαίωση που πολλές ηγεσίες έχουν δώσει αλλά δεν τήρησαν, όχι με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, αλλά και με δική τους. Ο νυν Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς φιλοδοξεί κι αυτός ότι μπορεί να το καταφέρει. Θα φανεί σύντομα.

Τι σημαίνει το “εγκαίρως”; Στην καλύτερη περίπτωση αρχές Ιουνίου, λένε πηγές του ΓΕΣ ,οι οποίες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τα μόρια, ούτε οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να εμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των συμβουλίων μεταθέσεων. “Για την έγκαιρη υλοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του έτους στις αρχές της θερινής περιόδου και τον ορθό οικογενειακό προγραμματισμό του προσωπικού, συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία υπολογισμού των μορίων μεταθέσεων των στελεχών, ενώ κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Μεταθέσεων”,αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ.

Ο Α/ΓΕΣ το διήμερο Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαρτίου , μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ – «ΧΙΟΣ»), όπου πραγματοποίησε επισκέψεις στο Στρατηγείο του Σχηματισμού, σε Στρατόπεδα και Φυλάκια του νησιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της 96 ΑΔΤΕ, επιθεώρησε τα τμήματα αμέσου αντίδρασης, έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες στους Διοικητές και πραγματοποίησε ομιλίες στο προσωπικό των Μονάδων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016