“Φυλλορρόημα” στο δυναμικό των πλοίων του Στόλου, από μεταθέσεις Υπαξιωματικών, για υπηρεσίες ξηράς και ειδικά για το ΥΠΕΘΑ. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των μεταθέσεων το πρόβλημα, αλλά και οι επιλογές. Στη συντριπτική πλειοψηφία αν όχι στο σύνολό τους οι μεταθέσεις αφορούν σε Υπαξιωματικούς που δεν έχουν πολλά χρόνια στη θάλασσα. Αποτέλεσμα να φεύγουν από πλοία “νέοι” και να παραμένουν Υπαξιωματικοί που έχουν από 10 μέχρι και 18 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία! Το αίσθημα αδικίας προφανώς είναι δικαιολογημένο.

Το ΓΕΝ γιατί δεν αντιδρά στα “αιτήματα”; Είναι περίεργο και ίσως να επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που λένε ότι είναι το Γενικό Επιτελείο από το οποίο ξεκίνησε η υπόθεση της δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών.

Το θέμα είναι ότι τα πλοία του Στόλου χρειάζονται κόσμο και οι μεταθέσεις για τον Χολαργό σίγουρα δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016