Προχτές  ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έγινε νόμος του κράτους, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Επικρατείας, με τίτλο: “Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις.”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) “στον υπόψη νόμο, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής (04.4.2019), ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, κράτησε την υπόσχεσή του συμπεριέλαβε στο μεταφορικό ισοδύναμο και τους Έλληνες στρατιωτικούς, που υπηρετούν στις περιοχές του άρθρου 10 του ν. 4551/2018 (Α΄ 116), ήτοι: τα νησιά Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηράκλεια, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρος, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) είχε εγκαίρως αναδείξει το θέμα, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 741/12.10.2018 έγγραφό της (δείτε εδώ)”.

Η ΠΟΕΣ αν και υπό διαρκή διακομματικό διωγμό συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα όταν κάποιοι άλλοι χαλάνε …δάση για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, εξώδικων ,αγωγών και μηνύσεων κατά συναδέλφων τους στρατιωτικών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016