Μεγάλη Παρασκευή: Η Μπάντα του ΠΝ στο πνεύμα της ημέρας

Στο βίντεο ένδοξη Μπάντα του ΠΝ ,η οποία υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού της Γιώργου Τσιλιμπάρη παίζει ένα μουσικό αριστούργημα που ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα της ημέρας.
Ο Αρχιμουσικός εξιστορεί την ιστορία της Μπάντας η οποία έχει να θρηνήσει τους δικούς της νεκρούς.
Η επιτυχημένη της πορεία ,ανακόπηκε ξαφνικά στις 10 Μαρτίου 1923, όταν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ναυστάθμου Σαλαμίνας και Ψυτάλλειας, το επίτακτο ναυαγοσωστικό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ζ΄ που χρησιμοποιείτο σαν «ευκαιρία», δηλαδή για την μεταφορά των εξοδούχων του Στόλου, ανατράπηκε με τραγικό επακόλουθο τον πνιγμό 262 αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών, ανάμεσά τους και 21 μουσικοί. Απωλέσθηκε δηλαδή το σύνολο σχεδόν των μουσικών, με εξαίρεση εκείνους που είχαν υπηρεσία «ένδον».
Απολαύστε την Μπάντα του ΠΝ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016