Ο νέος ΥΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης στην πρώτη του επίσημη ομιλία ζήτησε συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Λίγη ώρα μετά η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ,ήταν να συγκρίνει την επιλογή του για τη θέση του ΥΕΘΑ, με την περίπτωση του στρατηγού Γρηγόρη Σπαντιδάκη που η χούντα είχε διορίσει ΥΕΘΑ!!!

Τι είπε ο Μητσοτάκης:

” Πράξατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμη τη στολή του. Ο μόνος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967″.

Το φάουλ Μητσοτάκη είναι τεράστιο και δείχνει ότι η ΝΔ δεν έμαθε τίποτα από την προεκλογική εκστρατεία του κ.Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν είχε στοχεύσει τον Α/ΓΕΕΘΑ. Προφανώς στη ΝΔ κάποιοι δεν κατανοούν ότι δεν “πυροβολούν” πρόσωπο, αλλά θεσμό ο οποίος είναι εξαιρετικά σεβαστός στην κοινή γνώμη.

Όπως λένε οι πληροφορίες το προσκλητήριο συναίνεσης που έκανε ο κ.Αποστολάκης δεν θα βρει ανταπόκριση και το φάουλ Μητσοτάκη είναι το πρώτο δείγμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016