Στο ΓΕΣ “τρέχουν” τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr μέχρι το τέλος Ιουνίου ,η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών θα ΄χει μεταφερθεί. Το ΓΕΣ θέλει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε η μεταφορά μέχρι τότε, ώστε το προσωπικό της να έχει τον χρόνο να ρυθμίσει οικογενειακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις εγγραφές των παιδιών σε σχολεία.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στον Αυλώνα κι ένα τάγμα θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Κανελλόπουλο. Δίπλα δηλαδή στο Ναύσταθμο και στα αρματαγωγά.

Η απόφαση για την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έχει ληφθεί εδώ και ένα χρόνο και εντάσσεται στο σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΣΞ. Η προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΣ δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη απ΄ αυτή την απόφαση και η καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης ήταν μία από τις αιτίες δυσαρέσκειας που υπήρχε στο ΓΕΕΘΑ. Η αλλαγή ηγεσίας φαίνεται ότι άλλαξε και την ταχύτητα εκτέλεσης της αυτονόητης απόφασης.

Ο νέος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης είναι το γεγονός ότι οι πεζοναύτες θα μεταφερθούν στον Κανελλοπουλο μόλις ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις διαμονής τους και τα υπόλοιπα έργα θα γίνουν στη συνέχεια.

Η απόφαση μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Βόλου, αλλά επιχειρησιακά ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016