Η Τουρκία κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο για όσα κάνει στην Κύπρο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όχι ότι χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ αλλά προσθέτει ότι μπορεί για να κάνει εντύπωση. Ο απόπλους του γεωτρύπανου ΓΙΑΒΟΥΖ με πολλά “ταρατατζούμ” είναι μια ενδεικτική περίπτωση.

Την τελετή που γίνεται για το γεωτρύπανο ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, μέσω Twitter, ο οποίος και θα είναι παρών.
«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο τούρκος υπουργός Ενέργειας στο λογαριασμό του στο Twitter. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, το γεωτρύπανο μετά την τελετή θα κατευθυνθεί προς τον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας.

Εκεί, στις αρχές Ιουλίου, αναμένεται να προχωρήσει σε γεώτρηση, σε περιοχή στην οποία του έχει δώσει «άδεια» το ψευδοκράτος να τρυπήσει.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, Φατίχ Ντονμέζ, ο «Πορθητής» το άλλο γεωτρύπανο έχει ξεκινήσει τη γεώτρηση στο τεμάχιο Φινίκε-1. Την ίδια ώρα, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016