Με ένα ρομπότ, σε μέγεθος μεγαλύτερο του μέσου ανθρώπου να τραγουδάει …Φρανκ Σινάτρα και να λικνίζεται σε σύγχρονους ροκ και ποπ ρυθμούς, άνοιξε η αυλαία του διήμερου διεθνούς φόρουμ “International Government Communication Forum 2019”, που πραγματοποιείται στο Expo Center της Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο επίκεντρο του φόρουμ, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο σεΐχης Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ αλ Κάσιμι, κυβερνήτης της Σάρτζα, βρίσκεται η συζήτηση για την ευθύνη όλων -και όχι μόνο των κυβερνήσεων, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τους συμμετέχοντες- απέναντι στις προκλήσεις των τεχνολογιών και πώς αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.

Όπως επισημάνθηκε στην εναρκτήρια συνεδρία, η αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών είναι μια κοινή ευθύνη, στην οποία ρόλο και συμμετοχή θα πρέπει να έχουν τόσοι πολίτες όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Θέμα της φετινής, όγδοης, συνάντησης είναι η «συμπεριφορική αλλαγή προς την ανθρώπινη εξέλιξη» και για τον λόγο αυτό έχουν προσκληθεί ειδικοί στην επικοινωνία και την τεχνολογία από διάφορες χώρες του πλανήτη.

της απεσταλμένης του ΑΠΕ  Σ. Παπαδοπούλου

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016