Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


Ρε μπας και πάθαμε ηλίαση;
Η Εφημερίδα Δημοκρατία έγραψε την πληροφορία (Fake news;) ότι από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θ’ αναγγείλει ότι θα επιστραφούν αναδρομικά τα χρήματα που είχαν περικοπεί παράνομα από αξιωματικούς ΕΕ-ΕΑ με το Νόμο 4093/2012 (χειρ Βενιζέλου εποίησεν).
Μήπως η «πληροφορία» αυτή αποτελεί «σάλπισμα νομής» και καλοκαιρινό ηπατικό μαλακτικό προκαλούν ελπίδες και παραισθήσεις; Ίδωμεν…

Κακά μαντάτα.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 100.000 άτομα το διάστημα 2017-2018. Η Ελλάδα γερνάει με ταχείς ρυθμούς.
Οι πιστώσεις που υποσχέθηκε η ηγεσία στο ΥΕΘΑ για την αξιοποίηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων (1 δις) έγιναν άφαντες. Ξεχάστηκαν.
Οι συζητήσεις για την ίδρυση Συμβουλίου Ασφαλείας και της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν ακούγονται πλέον. Βουβαμάρα.
Κάθε μέρα που περνάει η διαφορά δυναμικού Ελλάδας-Τουρκίας αυξάνεται και η φτώχεια γιγαντώνεται.
Τι γίνεται με το όνομα; Τα Σκόπια, εννοώ… Αυτό μας τάραξε

Πονάει μάτι, βγάζει μάτι;
Μία παλιά συνταγή, κομπογιαννίτικη, θυμήθηκε ο κ. Π. Καμμένος και με τον Ν. 4553/18/ ΦΕΚ 6-7-18 ξεπάτωσε, κυριολεκτικά την Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών εν ονόματι της πάταξης της διαφθοράς.
Καθιερώνεται ως μέγιστος χρόνος υπηρεσίας τα 3 έτη. Μεταξύ δύο θητειών να μεσολαβεί υποχρεωτικά χρόνος 6 ετών.
Μία υπηρεσία που, υποχρεωτικά, πρέπει να έχει συνέχεια, βαθιά και ολοκληρωμένη εμπειρία των στελεχών μετατρέπεται σε δημόσια υπηρεσία ρουτίνας, διερχομένων. Υπάρχουν στην υπηρεσία αυτή υποθέσεις που διαρκούν 10 – 15 χρόνια των οποίων οι λεπτομέρειες εξατμίζονται και τότε επανέρχεται η σύγχυση και η ατιμωρησία.
Υπάρχει ο αντίλογος. Ο χώρος αυτός, επί μακρόν χρόνον, υπήρξε λάκκος λεόντων και εχιδνών. Η φωλιά εκκόλαψης σκανδάλων, των πωρωμένων Επιτροπών, των βιασμών νόμων και δεοντολογίας. Το ψάρι όμως βρωμάει από την κορυφή. Επιτρεπόταν και συνίστατο, από πάνω, το «λάδωμα» σε όλα τα επίπεδα. Η «ενορχήστρωση» όμως γινόταν ψηλά. Η διαφθορά είχε διαβρώσει τα πάντα. Υπήρχε πλήρης ατιμωρησία
Η θεραπεία, λοιπόν, δεν είναι η μικρά θητεία αλλά η καθιέρωση αρχών και μέτρων, ο συνεχής έλεγχος από την κορυφή, η επιλογή των προσώπων που υπηρετούν εκεί. Πάσα εκτροπή θα σημαίνει άμεση απομάκρυνση. Απομάκρυνση υπόπτων και όχι αρίστων όπως έγινε με κάποιο Ταξίαρχο.
Νομίζω ότι από τότε που ανέλαβαν την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης τρεις εξαιρετικοί σε ήθος και ικανότητες Αξιωματικοί (Πτέραρχος Κ. Βούρης και Ναύαρχος Κ. Κυριακίδης, Στρατηγός Μπαλαφούνης) η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην.
Επαναλαμβάνω προϋποθέσεις: Άψογο παράδειγμα η Ηγεσία.

Θα μας εξαπατήσουν ακόμη μία φορά
Το θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος και ιδιαίτερα της κατάργησης του κατάπτυστου άρθρου 86 που παραγράφει τις λωποδυσίες Υπουργών, έπρεπε να έχει αρχίσει από το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα.
Τώρα πλησιάζουμε προς το τέλος, έχουν περάσει τρία χρόνια, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή, και η Κυβέρνηση άρχισε δειλά-δειλά να συζητάει το θέμα ενώ η Αντιπολίτευση «ποιεί την νήσσαν». Οι επαγγελματίες πολιτικοί, η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, δεν θέλει ν’ απωλέσει τα προνόμια της. Η παλαιά υπόσχεση ότι οι βουλευτές από 300 θα γίνουν 200, ούτε ακούγεται.
Όταν προκηρυχθούν εκλογές τότε, εν μια φωνή, θα μας πουν «Δεν προκάναμε». Κι’ εμείς μοιραίοι και άβουλοι θα το χάψουμε.

Τώρα εξηγείται…

Ο κ. Πρωθυπουργός ερωτηθείς, προ 6 μηνών, γιατί, επιτέλους, δεν συγκροτείται το περιβόητο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που το έχει ανάγκη η χώρα απάντησε: Το μελετάμε. Από τον Οκτώβριο του 2015.
Την εξήγηση έδωσε Ναύαρχος Ε.Α., φίλος της στήλης: Υπάρχει ο κ. Καρανίκας, Ειδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού οπότε οποία χρεία έχομε άλλων; Ο φιλόδοξος και πατριώτης αυτός νέος δεν υπηρέτησε τη θητεία του δηλώσας «Δεν υπηρετώ για λόγους καθαρά ιδεολογικούς. Αν ζούσα σε χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά θα υπηρετούσα. Σε μια χώρα με γερή Υγεία και Παιδεία. Άνθρωπος γίνεσαι με αγώνες… Η καριέρα είναι σαν τη χολέρα…». Αυτά διακήρυξε ο φοβερός Καρανίκας που είναι στα στρατηγικά, μάνα καϋμένη.
Για να ενισχυθεί το Γραφείο τοποθετήθηκε εκεί έτερος Καπαδόκης, ως Στρατηγικός Σύμβουλος, ο κ. Γ. Μπουρνούς, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Τι ανάγκη, λοιπόν, έχουμε ΣΕΑ εφόσον οι κ. Τσίπρας -Καμμένος έχουν τους Καρανικομπουρνούδες;

Κουβέρτες και κορβέτες.
Ενώ εδώ κι’ ενταύθα αναζητούμε κουβέρτες και παπλώματα για να σκεπάσουμε κάθε κατηγορία λωποδυσίας ή λοβιτούρας στους εξοπλισμούς οι Τούρκοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης πώλησης τεσσάρων (4) κορβετών MADE IN TURKEY στο ΠΝ του Πακιστάν!!!
Τα Ελληνικά Ναυπηγεία βαδίζουν το Γολγοθά της αποσύνθεσης, οι συζητήσεις με τη Γαλλία για αγορά, μίσθωση ή συμπαραγωγή φρεγατών διαιωνίζονται, η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία τραγουδάει την προπολεμική επιτυχία «Είναι μεσάνυχτα και όλη η φύσις ησυχάζει».
Τέσσερις φρεγάτες του ΠΝ αναμένουν εκσυγχρονισμό από το 2010. Δεν υπάρχουν πιστώσεις! Εσχάτως ανακοινώθηκε ο τριπλασιασμός των ετησίων επιχορηγήσεων των κομμάτων, ενώ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ οφείλουν επιστρέψουν, όμου και μαζί, στο Κράτος 200 εκ. ευρώ από παλαιότερες επιχορηγήσεις; Ενώ μία αόρατη δύναμη, η σκιά του “Συνδικάτου”, έχει κουκουλώσει τέσσερις εκθέσεις εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης στο ΠΑΣΟΚ, επί Αρχηγίας Γιωργάκη. Σιωπή, OMERTA, σκασμός, χείλη, ερμητικά, κλειστά. Ο πολιτικός χώρος είναι ιερός…

Δράση τ. Πρωθυπουργού, Αρχηγού Κόμματος.
Αναφέρομαι στον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου τον επιλεγόμενο Καστελοριζιώτη, εκπρόσωπο Άμυνας του ΚΙΝΑΛ. Τη Δευτέρα 9-7-18 απένειμε τιμητικά διπλώματα σε Κινέζους φοιτητές που είχαν παρακολουθήσει το Συμπόσιο Σύμης
Περί συμποσίου δεν έχω πολλά να πω. Οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Γιωργάκη (με έξοδα του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου.. δηλ δικά μας) όπου οι καλεσμένοι τρώνε, πίνουν (δωρεάν) και συζητούν περί ανέμων και υδάτων.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο ΓΑΠ (όπως οι κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος) φρουρείται από 15 αστυνομικούς, 2 περιπολικά ιδιαίτερη φρουρά στο σπίτι τους. Αυτά για να μην απορείτε που δεν βλέπετε κανένα αστυνομικό στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Θεσσαλονίκης.
Και τους τρεις θα τους καμαρώσετε και στην προσεχή Βουλή. Μη χάσει η Βενετιά βελόνι…
Δεν συγκρατείται με τίποτα.
Ξανά ο απόλυτος στόμας, Πάγκαλος. Αφού ανέπτυξε προ εβδομάδων τη θεωρία της OMERTA (δηλαδή το να κρατάμε βουλωμένο το στόμα όταν βλέπουμε τις λωποδυσίες των πολιτικών), πράγμα που εφαρμόστηκε πλήρως την τελευταία 30ετία, τώρα επιμένει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα, αν θέλουμε να πάμε εμπρός.
Γράφει (ΝΕΑ Σάββατο 8 Ιουλίου): Πολύ θα ήθελε ο Τσίπρας και η τσογλανοπαρέα του (sic) να συζητήσουμε αποκλειστικά το αποβλακωτικό θέμα των σκανδάλων και της διαφθοράς. Αυτό το έργο παίχτηκε ήδη.
Και στον Πάγκαλο το «συνδικάτο» έχει διαθέσει περί τους 10 σωματοφύλακες. Απειλείται ο άνθρωπος.


Η χώρα σώθηκε.
Ανακοινώθηκε η ίδρυση Κόμματος Εθνικοφροσύνης από δύο εκλεκτά πρόσωπα του χώρου δεξιά της ΝΔ: Τον κ. Δημ. Καμμένο και Παν. Μπαλτάκο. Ο πρώτος Πρόεδρος, ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας!
Έτσι η Βουλή διαθέτει δύο Προέδρους Καμμένους: Τον κ. Π. Καμμένο των ΑΝΕΛ και τον κ. Δημ. Καμμένο του Ανώνυμου, εισέτι κόμματος. Χαράς Ευαγγέλια! Αισιοδοξούμε.
Οι νέοι «ηγέτες» είναι αμφότεροι γνωστοί, ιδιαίτερα ο δεύτερος όταν ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο της «δημοκρατικής» Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων. Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου και Γκαουλάιτερ του Υπουργείου Άμυνας, εκτός εξοπλισμών. Το κομμάτι αυτό ελέγχονταν απόλυτα από τον Μπένι που δεν δεχόταν την παραμικρή παρέμβαση από τον συνέταιρό του Αντώνιο. Η Δικαιοσύνη έχει ελέγξει εκείνη την περίοδο Μπενιστάν; Όλες οι ΕΔ ενθυμούνται τις ωραίες εκείνες οι μέρες που άλλαζαν οι αρχηγοί με εξωφρενικούς ρυθμούς διότι δεν συμμορφούντο τας υποδείξεις. Αρκετοί στρατιωτικοί, τότε, είχαν προσκυνήσει τον κ. Μπαλτάκο. Σήμερα ο κ. Μπαλτάκος διατηρεί άριστη σχέση με τον κ. Σαμαρά και ίσως η κίνησή του να συντονίζεται από τον τ. Πρωθυπουργό που, γενικά, δεν συμπαθεί το Μητσοτακέϊκο. Γνωστα…
Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλέξανδρου η χώρα» λέει στο διάγγελμά του ο κ. Μπαλτάκος.
Δάκρυα, δάκρυα που θα δούμε να χύνονται εν ονόματι του Έθνους…. Που είσαι Ν. Ξανθόπουλε και Μάρθα Βούρτση.
Σχολιάζει η Κ (11/1) «Όποιος προλάβει να καταλάβει τον χώρο και να θέσει υπό την συμμαχία του τους υπόλοιπους πατριώτες». Κι άλλα δάκρυα;
Και τα ΝΕΑ προσθέτουν (12-07-18): Ο Μπαλτάκος φανερώθηκε σήμερα για να περάσει από τη μία μορφή στην άλλη. Να μετατραπεί από σταγονίδιο σε πολιτική δύναμη. Δεν είναι ο μόνος. Εκεί που τελειώνει η Νέα Δημοκρατία και το τοπίο από βαθύ μπλε αρχίζει να γίνεται μαύρο, τελειώνει και η λογική. Αλλά ο πολιτικός παραλογισμός απεχθάνεται και αυτός το  το κενό. Το κενό το αφήνει τώρα ο Καμμένος. Και τρέχουν να το καλύψουν ο Μπαλτάκος, ο άλλος Καμμένος, ο Βελόπουλος και τα άλλα παιδιά…
Διερωτώμαι: Η παρεούλα Μπαλτάκου στις ΕΔ δρα ακόμη στη Νέα Δημοκρατία; Ο κύριος Μητσοτάκης τι λέει;

Tο ΓΕΣ ψάχνει και βρίσκει…

Πενία τέχνας κατεργάζεται…
Όπως ανήγγειλε προ ημερών ο κ. Π. Καμμένος έχει υποβληθεί αίτημα στις Αμερικάνικες αρχές για διάθεση ΔΩΡΕΑΝ αξιόπιστων οπλικών συστημάτων για ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της Χώρας.
Έψαξα το θέμα, από την αμερικανική πλευρά και έμαθα ότι ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Αλκ. Στεφανής περιέλαβε στον πίνακα που δόθηκε στις ΗΠΑ, τζιπ ΗΑMMER, αρματοφόρα, αμφίβια πλοία κα, τα οποία οι αμερικάνοι είναι πρόθυμοι να τα διαθέσουν.
Ο Α/ΓΕΣ, όμως πέτυχε, ήδη κάτι πολύ σημαντικό: Την διάθεση, εντολως δωρεάν ανταλλακτικών 9εκ. $ για τα Ε/Π KIOWA (OH -58) τα οποία θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε οσονούπω, καθώς και την διάθεση πλήρους γκάμας ανταλλακτικών αξίας 540 εκ. $ έναντι συμβολικής τιμής. Σπουδαία δουλειά…
Για ΠΝ και ΠΑ ερευνώ και θα σας ενημερώσω

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016