Λιβύη: Ο πρωθυπουργός Φάγεζ Ας Σάρατζ συναντάται με τον Μακρόν στο Παρίσι

Ο Φάγεζ Ας Σάρατζ, ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη γαλλική κυβέρνηση, παρά τη δυσφορία από πλευράς Τρίπολης για αυτή που εκλαμβάνει ως γαλλική υποστήριξη στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου μια ιδιαίτερα αιματηρή επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας.
«Η Γαλλία υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Σάρατζ. «Εναντιωνόμαστε σε αυτή την επίθεση του Χάφταρ», διαβεβαίωσε η πηγή. «Το ζήτημα δεν είναι να αναζητηθεί αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά να δούμε τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση», πρόσθεσε.
Κατά την ίδια πηγή, το Παρίσι, η Ρώμη, το Βερολίνο και το Λονδίνο συντόνισαν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της οργάνωσης της περιοδείας του Σάρατζ στην Ευρώπη προκειμένου να μιλήσουν με μία φωνή για να συμβάλλουν στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στην κρίση, ξεκινώντας με την κατάπαυση του πυρός.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016