Το Κρεμλίνο έκανε σήμερα έκκληση για αυτοσυγκράτηση “προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη” στη Λιβύη, για να αποφευχθεί “ένα λουτρό αίματος” την ώρα που τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης.
“Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να καλέσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε ένα λουτρό αίματος και σε νεκρούς ανάμεσα στους αμάχους”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Από την πλευρά της μια γαλλική διπλωματική πηγή δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την προέλαση των δυνάμεων του Χάφταρ στην Τρίπολη και ότι δεν επιχειρεί να υπονομεύσει κρυφά την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα.
“Η άμεση ανάγκη στη Λιβύη είναι η προστασία του άμαχου πληθυσμού, ο τερματισμός των συγκρούσεων και η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλων των βασικών παικτών στη Λιβύη”, είπε ο μη κατονομαζόμενος διπλωμάτης και πρόσθεσε ότι η Γαλλία “δεν έχει κάποια κρυφή ατζέντα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016