Η οικογένεια ενός Λίβυου παράνομου διακινητή ανθρώπων σκότωσε 30 μετανάστες σε εκδίκηση για το θάνατό του, ανέφερε σήμερα η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).
Το υπουργείο Εσωτερικών της GNA ανέφερε σε ανακοίνωση ότι 26 Μπαγκλαντεσιανοί και τέσσερις Αφρικανοί μετανάστες δολοφονήθηκαν στην πόλη Μίζντα και ότι 11 τραυματίες που επέζησαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ζιντάν.
Η Λιβύη αποτελεί εδώ και χρόνια προορισμό για μετανάστες λόγω της οικονομίας της που βασίζεται στο πετρέλαιο, αλλά είναι επίσης σημαντικός σταθμός για τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.
«Μόλις μάθαμε για αυτήν την τραγωδία και προσπαθούμε να λάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να βοηθήσουμε τους επιζώντες», δήλωσε η Σάφα Μσέχλι, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την Λιβύη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016