Η ομιλία «χακί συνδικαλιστή» ομοσπονδίας που έχει την πλήρη υποστήριξη της ΝΔ ,ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση από την οποία ζητά εξηγήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση . Κι αυτό ειναι μόνο η αρχή καθώς στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων κυκλοφορούν κι άλλες πολλές πληροφορίες για την επιχείρηση … φίμωτρο που φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη .

Η ΝΔ και όσοι μέσα απ´  αυτή υποστήριξαν «συνδικαλιστικές προσπάθειες» εντός ΕΔ που κατέληξαν στο …αίτημα να μην γραφουν και να μη μιλάνε οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να τοποθετηθούν: συμφωνούν με  όσα είπε ο «χακί συνδικαλιστής»;

Επίθεση στη ΝΔ για την συμπεριφορά της απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, κάνει με σημερινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. «Η ΝΔ δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση», σημειώνει.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, «μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής- αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική».

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».